Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over voetreflexzonetherapie

Week van de reflexologie 2015

De week van 21 tot en met 27 september a.s. is door de International Council of Reflexologists uitgeroepen tot ‘Wereld Reflexologie Week’. Wereldwijd zullen in die week duizenden reflexologen geïnteresseerden op allerlei manieren kennis laten maken met de ‘helende kunst van het werken met handen en voeten ’. In Nederland geven Reflexologen, gratis een ...

Lees meer >>

Op 11 september 2015

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is net als reflexologie een natuurlijke therapie, waarbij naar de totale mens wordt gekeken en niet alleen naar de klacht en/of symptoom. Behandelingen hebben een ontspannende, helende, verzachtende en/of stimulerende werking op je lichaam en geest. Daarom kan de therapie zowel preventief als bij vele klachten worden toegepast.   Op het hele lichaam zitten ...

Lees meer >>

Op 26 mei 2015

Het effect van voetreflex massage op kinderen met ADHD onder schooltijd.

ADHD is een aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit die veel voorkomt bij kinderen. Hoewel er veel alternatieven zijn is de meest gangbare behandel methode voor ADHD nog steeds medicatie eventueel aangevuld met gedragstherapie. Bekend is dat bijwerkingen van de medicatie die kinderen met ADHD krijgen groot zijn en overeenkomen met de bijwerkingen die mensen hebben die speed of cocaïne ...

Lees meer >>

Op 26 februari 2014

Wat is reflexologie?

  Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.   Waarom juist tijdens of na de ...

Lees meer >>

Op 5 november 2013

Fibromassage ® en voetreflextherapie

Uit onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelmethoden is voor mensen met fibromyalgie. Massage brengt het lichaam tot rust, de ademhaling wordt dieper, het hartritme daalt en de stress en de pijnen in het lichaam verminderen.

Lees meer >>

Op 25 oktober 2013