Fibromassage ® en voetreflextherapie

Uit onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelmethoden is voor mensen met fibromyalgie. Massage brengt het lichaam tot rust, de ademhaling wordt dieper, het hartritme daalt en de stress en de pijnen in het lichaam verminderen.

Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd betekent letterlijk vanuit het latijn: pijn in bindweefsel en spieren. Deze pijnklachten kunnen zich in het gehele lichaam voordoen. Fibromyalgie kan tevens gepaard gaan met klachten als vermoeidheid, uitputting, hoofdpijn, stijfheid, concentratieproblemen en slaapstoornissen.

Slaapstoornissen zorgen ervoor dat het lichaam niet het 'diepe' slaap stadium bereikt en zich daardoor onvoldoende kan herstellen. Dit en de constante gespannenheid van de spieren en de omringende organen hebben een grote invloed op het bindweefsel, die zorgt voor afweer tegen ontstekingen en infecties.

Fibromassage ® en voetreflextherapie

Bij de Fibromassage ® gecombineerd met de voetreflextherapie staat het reduceren van pijnklachten en herstel voorop. Het bindweefsel wordt tot rust gebracht en gespannen en stramme punten worden verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspanning ontspanning in de spieren gebracht.

De focus kan ook liggen op het bevorderen van de slaap. Hierbij wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd, waardoor het lichaam uit de 'vlucht' en 'vecht' stand kan komen. Het parasympatisch zenuwstelsel is verantwoordelijk voor herstel, reparatie, opbouw en rust. Als de parasympathicus actief is, daalt je hartslag, daalt je bloeddruk, krijgen je spieren en organen voldoende bloed en zuurstof, er ontstaat lichamelijke ontspanning. Het sleutelwoord voor de parasympaticus is: HERSTEL !

Fibromassage ® gecombineerd met voetreflextherapie leent zich uitstekend bij het:

- het reduceren van pijnklachten
- het bevorderen van het slaapritme
- verminderen van stress in het lichaam
- verlichting van spierkrampen
- vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller endorfine

Op October 25, 2013