Artikel afbeelding

Week van de reflexologie 2015

De week van 21 tot en met 27 september a.s. is door de International Council of Reflexologists uitgeroepen tot ‘Wereld Reflexologie Week’. Wereldwijd zullen in die week duizenden reflexologen geïnteresseerden op allerlei manieren kennis laten maken met de ‘helende kunst van het werken met handen en voeten ’. In Nederland geven Reflexologen, gratis een kennismakingsbehandeling en/of uitleg over deze eeuwenoude therapie. Het doel van deze week is om meer bekendheid te geven aan deze natuurgeneeswijze en aan de positieve effecten van een behandeling op het welzijn van de mens. Reflexologie heeft de woorden reflexie en logos in zich en betekent dus letterlijk: Kennis van Weerspiegeling.

Wat is reflexologie?

Reflexologie gaat uit van het principe dat alle lichaamsdelen en organen worden weerspiegeld in reflexgebieden op handen en voeten. De eerste tekeningen gevonden in het oude Egypte wijzen erop dat reflexologie al 4400 jaar oud is. Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze waarbij de reflexgebieden op handen en voeten gericht worden bewerkt.

Hierdoor ontstaat een reactie:

  • Het lichaam ontspant zich
  • De doorbloeding verbetert
  • Blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven.

Het lichaam komt in balans en wordt zo gestimuleerd om zichzelf te genezen. Reflexologen werken met verschillende technieken die zijn gebaseerd op kennis van de reflexgebieden. Deze gebieden worden doelgericht met duim en vingers bewerkt. Het is dus géén ontspanningsmassage. Reflexologen werkt veelal volgens de Ingham-methode en met ART technieken. Eunice Ingham (1889–1974) was één van de belangrijkste grondleggers van de moderne Reflexologie. Haar technieken zijn sindsdien verder uitgewerkt en verfijnd.In ons omringende landen, zoals bijvoorbeeld Denemarken, is reflexologie een door de overheid erkende behandelmethode waarvan door vele Denen gebruik wordt gemaakt bij allerlei klachten. In Nederland is

Op September 11, 2015