Artikel afbeelding

Voetreflexzonetherapie: zeven verschillende behandelingen

Een voetreflexzonebehandeling kan helpen bij allerlei soorten klachten. Het werkt ondersteunend voor andere geneeswijzen. Voetreflexzonetherapie is gericht op het gehele lichaam: alle organen, emotionele, fysiologische en zintuigelijke onderdelen van het lichaam. In dit artikel worden de meest voorkomende voetreflexzonemassages toegelicht.

Hormoonmassage

Bij een hormoonmassage richt uw voetreflextherapeut op uw hormoonklieren. Een hormoonmassage brengt uw hormonen in balans. Deze vorm van voetreflexzonetherapie helpt om klachten, die voortkomen uit een disbalans in het hormoonstelsel, te verlichten. Een hormoonmassage kan bijvoorbeeld helpen bij hypoglycaemie, menstruatieklachten, overgangsklachten en diabetes.

Meridiaanmassage

Een meridiaanmassage is gericht op de meridianen: kanalen waardoor levensenergie door het lichaam stroomt. De meridianen brengen alle onderdelen van het lichaam in verbinding met fysiologische, zintuiglijke en emotionele kanten van het lichaam. Elke dag loopt de levensenergie in een vaste volgorde van de ene meridiaan naar de andere. Zo heeft het lichaam een dagelijks ritme, dat voor iedereen anders is.

Doordat meridianen te veel of te weinig functioneren, kunnen er klachten optreden. Dit zijn klachten als vermoeidheid, spanningen, slapeloosheid, maagklachten, stijve nek en meer. Bij de meridiaanmassage worden de drukpunten die in verband staan met de meridianen gestimuleerd. Zo kunnen de klachten worden verholpen.

Metamorfosemassage

De metamorfosemassage is gericht op de reflexzone die in verband staat met de wervelkolom, en is een zachte behandeling. Bij deze behandeling worden de voeten, handen en het hoofd gemasseerd. De metamorfosemassage kan een uitkomst zijn bij mentale spanningen en problemen. Het helpt om blokkades als oude emoties, trauma’s en andere psychische klachten te verwerken. Deze vorm van voetreflexzonetherapie brengt men mentaal weer in evenwicht met het lichaam. De behandeling kan bij iedereen gegeven worden en werkt ook preventief en ontspannend.

Lymfedrainagemassage

De lymfedrainagemassage werkt ontgiftend. Het is gefocust op het beter en sneller afvoeren van afvalstoffen. Het is daarom uitermate geschikt om de weerstand te verbeteren, en kan daarom ook zeer goed preventief werken. Ook is het in te zetten bij hoofdpijn, keelpijn, stress, verkoudheid en vochtophopingen.

Chakramassage

De chakramassage focust zich op de chakra’s in het lichaam, dit zijn in de meeste gevallen 7 chakra’s die aan de oppervlakte van het lichaam te vinden zijn. Wanneer er te veel of te weinig energie in bepaalde delen van het lichaam aanwezig is, kunnen er klachten ontstaan. De chakra’s zijn energieknooppunten in het lichaam en de chakramassage brengt dan ook het energiesysteem in balans. Voor deze behandeling wordt er altijd een hormoonmassage gedaan, omdat ook de hormonen effect hebben op de chakra’s.

Zwangerschapsmassage

Ook tijdens de zwangerschap kan voetreflexzonetherapie helpen, maar niet alle reflexzones mogen daarbij behandeld worden. Daarom zijn er speciale zwangerschapsmassages, die veilig zijn, zachter zijn en zwangerschapsklachten kunnen voorkomen en bestrijden. Tijdens deze massage worden speciale massagehandgrepen en technieken gebruikt, waarbij de voetreflexzone therapeut focust op de meridiaanpunten op knieën, onderbenen en voeten. Zwangerschapsreflexologie kan helpen om de bevalling voor te bereiden, met de baby in contact te komen, en om slapeloosheid en vermoeidheid te verlichten.

Zonnevlechtmassage

De zonnevlechtmassage is een voetreflexzonebehandeling die zich specifiek richt op klachten die ontstaan zijn binnen het gebied van de zonnevlecht. Daarnaast worden er ook ontspanningsgrepen gebruikt, die voor een mooie gebalanceerde behandeling zorgen.

Herkent u een behandeling die u kan helpen bij uw klachten? Of heeft u meer advies nodig? Bezoek dan een voetreflextherapeut bij u in de buurt!

Op August 8, 2018