Bij de voetjes Medisch pedicure/ Voetreflex Plus Therapeut e.o.


de Roei 11 5821 GN Vierlingsbeek
0478 631 478 Klik om te bellen

Over Bij de voetjes Medisch pedicure/ Voetreflex Plus Therapeut e.o.

Ik ben Medisch Pedicure en tevens Voetreflex Plus Therapeut en behandel mensen volgens de balans methode dat is toegepaste acupunctuur.

Ik ben al meer dan 10 jaar Medisch Pedicure en in de loop der jaren mij meer gaan interesseren voor de Chinese geneeswijze ook wel TCM genaamd. Enkele jaren gelden ben ik geïnspireerd geraakt voor voetreflex plus, en de mogelijkheden.

Wat is Voetreflex Plus; Het is een preventieve en doeltreffende therapie waarbij de klacht het uitgangspunt is, er wordt gekeken naar de persoon als geheel. Dit in tegenstelling tot andere behandel wijzen die zich alleen focussen op de symptomen van de hoofdklacht.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, onderbenen,knieën, armen en handen wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie verbeterd, hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Hierbij wordt het hele energiesysteem in het lichaam gestimuleerd.

Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam.

Voetreflex Plus is een combinatie van westerse en Chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast.

Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam.

Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Maar ook op de armen, handen, rug en het hoofd. Kortom het gehele lichaam

De Meridianen vormen gezamenlijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie. Juist de combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Tevens ben ik opgeleid tot Toegepaste accupunctuur, volgens de balans methode. En pas ik Chinese behandelingen zoals cupping, moxibution, plum blossum en tok sen toe. Zo heb ik ook in Beiging de opleiding tot Tuina massage mogen volgen. Vaak pas ik een combinatie van behandelingen toe om zo groot mogelijk resultaat te behalen.

Mijn specialisaties zijn o.a.:

-Meest voorkomende ziektebeelden zoals hoofdpijn, huidklachten

- Neuroreflexologie

- Hoog gevoeligheid, Intuïtie en Nieuwetijd Chakra’s

- De vrouw; Menstruatie en overgang + Overgang en de 5 elementen

- Rouwverwerking

- Cliënten begeleiden na corona, Emoties tijdens en na corona

- Post covid en longaandoeningen volgens de balans methode

Soort voetreflexmassage

Chakramassage
Energetische massage
Hormoonmassage
Lymfedrainagemassage
Meridiaanmassage
Metamorfosemassage
Neuroreflexologie
Ontspanningsmassage
Polariteitmassage
Reflexzonetherapie
Stress/Burn-out
Voetreflex bij Rouwverwerking
Vrouwen in de overgang

Onze locatie

Bij de voetjes Medisch pedicure/ Voetreflex Plus Therapeut e.o.


de Roei 11 5821 GN Vierlingsbeek
0478 631 478 Klik om te bellen