Libra Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen


Caesarstraat 42 6522 LG Nijmegen
0243608676 Klik om te bellen

Over Libra Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

WAT IS VOETREFLEXZONE THERAPIE

Dit is een natuurgeneeskundige therapie, die al duizenden jaren geleden als methode van genezing werd toegepast. Deze therapie is begin 1900 uitgewerkt tot voetreflexzone therapie. Voetreflexzone therapie is een behandelmethode, waarbij men door middel van duim en vingers druk uitoefent op verschillende reflexzones van de voeten. Hierdoor wordt de gehele mens beïnvloed en geprikkeld tot reageren, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Met deze behandelwijze kan men het herstel van het natuurlijk evenwicht zowel lichamelijk als geestelijk bereiken. Uitgangspunt is dat lichaam en geest een onlosmakelijke eenheid vormen: de holistische benadering van de natuurlijke geneeskunde.

De behandeling is dus gericht op de totale mens in plaats van uitsluitend de ziekte. Voetreflexzone massage geeft een natuurlijke vorm van herstel en vernieuwde energie en is erop gericht om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de levenskwaliteit te verbeteren.

WANNEER

Bij ziekte, als ondersteuning op lichamelijke en geestelijke vlak.

Bij herstel, het versterken van het genezingsproces

Bij spanning gerelateerde klachten.

Bij behoefte aan ontspanning.

Behandeling kan o.a. worden toegepast bij spijsverteringsklachten, depressie, overgangsklachten, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, burn-out en ook als ondersteuning bij ernstige ziektes zoals kanker.

DE BEHANDELING

Bij de eerste behandeling worden de klachten doorgenomen, de behandelmogelijkheden besproken, waarna een voetreflexzone massage volgt. Bij lichamelijke klachten zijn meestal 4 tot 8 behandelingen nodig om het zelf genezend vermogen aan te spreken, waardoor de klachten kunnen verminderen of overgaan. De behandeling wordt aangevuld met praktische adviezen over voeding, voedingssupplementen, bewustwording van leefstijl en is goed met andere medische zorg te combineren.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

IETS OVER MIJZELF

Na werkzaam geweest te zijn in de reguliere gezondheidszorg kreeg ik steeds meer belangstelling voor de natuurlijke geneeswijzen. Het gevolg hiervan was, dat ik een opleiding ben gaan volgen tot natuurgeneeskundig therapeut. Daarna heb ik mijn kennis uitgebreid met een erkende opleiding voetreflexzone therapie en de HBO opleiding Medische Basiskennis. Tevens heb ik mij verdiept in voetdiagnostiek, lymfedrainage, neuroreflexmassage, metamorfosemassage, intuïtieve massage en reiki.

Als natuurgeneeskundig therapeut reflexologie ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT) licentie nummer: 10001061052

Register Beroeps Beoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentie nr. 308199R

AGB-code is 90033051

AGB-code praktijk is 9012001

KvK nr. 51713004

KOSTEN EN VERGOEDING

Kosten per behandeling € 50,-

Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de behandeling, als u aanvullend verzekerd bent.  Kijk hiervoor bij vergoeding alternatieve geneeswijze van uw verzekering of kijk bij Vergoedingenlijst LVNT therapeuten

Soort voetreflexmassage

Chakramassage
Hormoonmassage
Lymfedrainagemassage
Massage bij Kanker
Meridiaanmassage
Metamorfosemassage
Neuroreflexologie
Ontspanningsmassage
Polariteitmassage
Reflexzonetherapie

Onze locatie

Libra Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen


Caesarstraat 42 6522 LG Nijmegen
0243608676 Klik om te bellen