Praktijk de Wonderboom


Poldermeesterslag 46 2805 EX Gouda
06-23172278 Klik om te bellen

Over Praktijk de Wonderboom

Therapeutische praktijk voor Natuurgeneeskunde de Wonderboom biedt naast voetreflexzonetherapie ook shiatsutherapie, stoelshiatsu, triggerpointtherapie, fascia release en orthomoleculaire therapie. Ik gebruik voetreflexologie graag in combinatie met de overige therapievormen. Bij buikklachten is voetreflexologie  bijvoorbeeld een mooie voorbereiding op een shiatsubuikbehandeling.  

Voetrelexzonetherapie, gericht op ontspanning, maakt de weg vrij om ook op het lijf te kunnen werken en shiatsu te betrekken in de behandeling.

Door een voetreflexologiebehandeling te combineren met het behandelen van de meridianen op de voet en het onderbeen kom ik tot een 'één plus één is drie uitkomst'.

Myofasciale triggerpointtherapie combineren met voetreflexzonetherapie en shiatsu betekent het behandelen van spierknopen (die zich overigens voor een groot gedeelte op de meridianen bevinden). En hier past dan de fascia release prachtig en krachtig bij: het opheffen van verklevingen van de fascia (vliezen) van de voet, enkel, onderbeen en soms zelfs tot aan het hoofd. Fascia loopt in bepaalde lijnen door ons lichaam en is één groot 3D netwerk, waartoe ook de hersenvliezen en buikvliezen behoren. En ja, daar komt de bijvoorbeeld buikbehandeling van de shiatsu weer om de hoek kijken.

Sinds 2020 heb ik mijn kennis uitgebreid met orthomoleculaire therapie omdat ik tijdens behandelingen óp het lijf steeds vaker merkte dat het óók van belang is wat er ín het lijf komt. Persoonlijke voedings- en suppletieadviezen hebben een grote toegevoegde waarde bij de eerder genoemde therapieën. 

Praktijk De Wonderboom biedt u een pakket aan therapievormen die voor u en mij heel mooi bij elkaar aansluiten en elkaar kunnen versterken.

De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en koepelorganisatie RBCZ, waardoor vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk is. Ik ben Joke Blank, degene die de Wonderboom geplant heeft en deze laat groeien. Wilt u weten of de Wonderboom iets voor u kan betekenen? Pak de telefoon en stel uw vragen; ik sta u graag te woord. Mailen mag natuurlijk ook. Vriendelijke groet, Joke Blank

Praktijk de Wonderboom in het kort

Soort voetreflexmassage

Energetische massage
Meridiaanmassage
Reflexzonetherapie

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Behandeling aan huis mogelijk

Ja

Onze locatie

Praktijk de Wonderboom


Poldermeesterslag 46 2805 EX Gouda
06-23172278 Klik om te bellen