ReflexologieGroningen


Timpweg 3 9731 AK Groningen
0638740262 Klik om te bellen

Over ReflexologieGroningen

Wat is Voetreflexzonemassage

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.
Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden de 'reflexzones' genoemd. De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen). Reflexzone therapie is een holistische geneeswijze.

Voetreflexzonetherapie

Ik werk volgens de Chinese leer, tijdens mij opleiding merkte ik dat er grote verschillen zijn tussen de Westerse en Chinese manier van voetreflexmassage. De Chinezen combineren namelijk de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Ze masseren het onderbeen en de knieën altijd mee waardoor er een hele goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflex behandeling vele malen groter wordt. Ze gebruiken totaal andere massagegrepen dan bij de Westerse leer. Ze kennen enkele specifieke punten zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt die de westerse leer niet heeft. Kortom hun systeem is completer dan het westerse, want met het gebruik van de functies van de meridianen en het effect van de specifiek acupunctuurpunt naast het effect van de reflexzones geeft een enorme uitbreiding van mogelijkheden in een massage. Bovendien vormen klachten die op het eerste gezicht geen verband houden met elkaar toch een logische geheel. Stel iemand heeft pijn aan de binnenkant van haar been en ook menstruatie klachten dan zou dit kunnen duiden op een verminderde functie van de lever(meridiaan). Door de levermeridiaan, enkele specifieke acupunctuurpunten en de leverzone te behandelen kun je alle klachten tegelijkertijd aanpakken. De massage voelt ontspannen aan. De behandeling duurt ongeveer één uur. Tijdens de behandeling wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen, het werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie.

Voor wie is voetreflexzonetherapie bedoeld

In principe voor iedereen. Het kan voor een groot scala aan klachten worden ingezet, zoals bij kinderen die te lang in bed plassen, kinderen met ADHD. Bij volwassen met hoofdpijn, vermoeidheidsklachten(ook als gevolg van een chronische ziekte), darmproblemen als chronische constipatie, bij chronische blaasontstekingen, menstruatieklachten en gewrichtsproblemen(zoals artritis) kan verlichting geven. Ouderen ervaren een behandeling meestal als zeer weldadig, het verminderd vaak de ongemakken die aan leeftijd gebonden kunnen zijn. Ook beginnende geheugen problemen kunnen door massages goed ondersteund worden.

Speciale massages bij kanker

De medicatie van de chemokuur, hormoontherapie of bestraling werken tegen de kanker maar hebben ook onbedoelde bijwerkingen. Vermoeidheid, misselijkheid en andere klachten zorgen er voor dat het een zware tijd is. Specifieke reflexzonebehandelingen kunnen deze klachten in veel gevallen sterk verminderen en waardoor het allemaal minder zwaar wordt, zodat je nog redelijk gewoon je leven “leven” kan.

Als het allemaal beter gaat en je mag stoppen met de behandeling, kunnen speciale reflexologiebehandelingen bevorderen dat de afvalstoffen van de medicatie sneller worden verwijderd. Tevens wordt het immuunsysteem weer gestimuleerd en geactiveerd, waardoor de vermoeidheid sterk verminderd en je lichaam weer eerder fit is.

Elsbeth Bruin 06-38740262

Praktijk adres: Timpweg 3 9731AK Groningen

ReflexologieGroningen in het kort

Soort voetreflexmassage

Chakramassage
Energetische massage
Fertilietit
Hormoonmassage
Lymfedrainagemassage
Massage bij Kanker
Meridiaanmassage
Metamorfosemassage
Naar wens aanvulling met etherische olie
Polariteitmassage
Vrouwen in de overgang
Zwangerschapsreflexologie

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

ReflexologieGroningen


Timpweg 3 9731 AK Groningen
0638740262 Klik om te bellen