Terug

Hallux valgus/ nekklachten

Willemijn

Sinds een paar maanden (3) ontstaat er aan mijn rechtervoet ineens een hallux valgus. Eerst had ik niks, maar nu zit er echt al een zichtbaar knobbeltje! Ook heb ik de laatste tijd enorme last van de overgang van mijn hals/rug wervels, daar waar het zgn 'weduwe' knobbeltje zit. Met mijn boeren verstand lijken deze plaatsen met elkaar in verband te staan... klopt dit? Wat kan ik eraan doen en hoe komt het dat deze knobbel ineens als een gek gaat groeien? Het is ook een beetje gevoelig... Alsof het in de teen aanzet iets zeurderig voelt... Ik ben pas 36 jaar.

 

groeten,

Willemijn


1 Antwoord

Antwoord van Joy Fang TouchPro Stoelmassage en Voetreflexzonetherapie

Beste Willemijn,

Het groeien van de gewrichtsknobbel die hallux falgus wordt genoemd, kan inderdaad onstaan. Als het rood en pijnlijk is, is er mogelijk een ontstekingsreaktie en is het verstandig er eens mee naar de huisarts te gaan. Verder kan ik meer zeggen als ik het zie en de spieren van je benen en voeten kan voelen.

In het algemeen heeft de hallux falgus te maken met spanning rond het bortsbeen, dit heeft zeker ook te maken met de 7e nekwervel, het 'weduwe' knobbeltje. Vanuit de "tenenlees" optie zegt het iets over hoe je op dit moment in het leven staat, nl dat je ten koste van jezelf voor anderen aan het zorgen bent. Ook is het mogelijk dat je voet steeds meer aan het doorzakken is en raad ik je voetgymnastiek aan: Neem een tennisbal tussen de rand van je voeten, waar ze elkaar raken als je gewoon de voeten naast elkaar hebt staan. Probeer de bal tussen je voeten te houden en "loop" cm voor cm vooruit.

En verder is voetreflex en nek/schoudermassage voor jou vast erg prettig en kan verlichting geven.

Met vriendelijke groet,

Joy Fang, voetreflexologe uit Haarlem