Terug

Is dit met voetreflex te verbeteren?

Els Kitsz

Ik heb 3 jaar geleden een operatie gehad aan mijn hoofd. Dit was vanaf mijn rechter wenkbrauw (die is nu weg) naar boven over de rechterkant tot achter mijn oor geopereerd. Nu heb ik steeds last van werkende spiertjes en zenuwen aan mijn rechterkant van mijn hoofd . Is dat met voetreflex te verbeteren???

 

Vr. Gr.

Els Kitsz


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Els,

 

Is heel moeilijk te zeggen. Beschadigingen aan spieren en zenuwen als gevolg van een operatie zijn niet te genezen via voetreflex. Echter door voetreflex kunnen vervelende nevenklachten soms wel verminderen waardoor je je beter voelt.  

 

Met vriendelijke groet,

Annemarie Tuk

Praktijk voor Reflexzonetherapie, Mijnsheerenland

www.annemariereflex.nl 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Els,
Annemarie geeft precies weer dat beschadigingen, functie verlies soms, met voetreflex niet te herstellen is.
Maar door activatie/stimulatie of juist cederen van specifieke zones, zouden inderdaad de neven effecten kunnen verminderen, dit is geen garantie.
Wel houdt je door massage alles soepel, en kun je misschien een iets meer stabielere situatie vormen.
Een tip misschien, via voeding, of advies van een orthomoleculair therapeut te bekijken voor aanvullingen die belangrijk zijn voor het zenuwstelsel, bv al Vitamine B12. Ik zou wel altijd om gedegen advies vragen.
Ook kun je bv met een product zoals Kneipp voor spieren en gewrichten als massage olie, jezelf dagelijks instrijken en masseren,
Oranjelindebloesem en lavendel hebben een ontspannende en rustgevende werking,

warme groet

Monica