Terug

Spanningshoofdpijn

louise pellegrino

Sinds een half jaar heb ik bijna dagelijks hoofdpijn, meestal nogal licht weliswaar, maar toch vervelend en zeurend. Nu zegt de huisarts dat het spanningshoofdpijn is. Mijn nekspieren zijn volgens hem zo hard als staal.

Kan voetreflexzonetherapie mij op lange duur van deze klacht afhelpen?


2 Antwoorden

Antwoord van Praktijk De Eenhoorn

Beste Louise,

 

Ik denk zeker dat voetreflex op de lange duur zal bijdrage aan het verminderen van je spanningshoofdpijn. Door de massage worden namelijk niet alleen verschillende punten die hier betrekking op hebben (zoals bijvoorbeeld je schouder- en nekspieren) gestimuleerd, maar een voetreflexbehandeling werkt ook erg ontspannend op het hele lichaam wat ook zeker een positief effect zal hebben. Het lijkt met wel verstandig om naast de voetreflexmassage nek- en schouderoefeningen te gaan doen. Dit kan je zelf doen of je zou kunnen overwegen om bijvoorbeeld op yogales te gaan.

 

Caroline Schoemaker

Praktijk De Eenhoorn

Heerhugowaard

 


Antwoord van Praktijk Natuurlijk Beter

Louise,

 

Een goede HBO gediplomeerde therapeut werkt holistisch, dat wil zeggen dat lichaam en geest als geheel wordt behandelt. Naast de betreffende zones zal er ook aan de achterliggende oorzaak gewerkt moeten worden en waarschijnlijk aan voeding, anders ben je nog steeds symptomatisch bezig. Samen met de therapeut ga je op zoek naar de ware oorzaak van de klacht zodat deze aangepakt kan worden. Pijn of ziekte is niets anders dan een lichamelijk signaal dat er iets is dat doorbroken moet worden, een mentale blokkade. Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben

 

Als je nog vragen hebt...

 

Sacha Ket,