Terug

Voetreflex na chemokuur?

n. ten have

Beste reflexologen,

 

Waarvoor helpt voetreflexonetherapie na een chemokuur en mag je daar direkt na de kuur mee beginnen?

 

Alvast bedankt,

 

N.  ten Have


4 Antwoorden

Antwoord van Praktijk voor voetreflex, bindweefselmassage en spierklachten behandeling

Een chemokuur vergt erg veel van ons lichaam, schadelijke maar ook nuttige bacterieen worden vernietigd waardoor de afweer vele malen minder is dan bij een gezond persoon.

 Doordat de afweer wordt verminderd voelt men zich niet lekker, is snel vermoeid en is men vatbaarder voor allerlei virussen en ontstekingen.

Voetreflextherapie zorgt ervoor dat de juiste balans weer terugkomt in het lichaam. Voetreflextherapie activeert ons lichaam om lichaamsvreemde stoffen weer los te laten !!!!!!!

 De energiestroom naar organen, spieren, zenuwen , botten etc wordt op zodanige wijze weer hersteld dat men zich na enkele behandelingen weer fit kan voelen.

Het starten met een voetreflextherapie kan het beste gebeuren ongeveer twee weken na de laatste behandeling, u kunt hierover ook contact opnemen met uw behandelend arts omdat die het beste weet hoelang de chemokuur door werkt in uw lichaam en welk type chemokuur u heeft gehad.

Pauline de Jong

Vierpolders / Brielle/ Rotterdam


Antwoord van Passage Praktijk

Voetreflexzonetherapie kun je na een chemokuur toepassen.

Het accent zal dan in eerste instantie  voornamelijk liggen op ontspannende en energetische massages via de voeten.

Petra Passage, Amsterdam

 


Antwoord van Handen Symfonie

Hierbij  kunt U de uitkomsten van een aantal onderzoeken uit verschillende landen lezen: 

 

http://www.reflexologyresearch.net/ReflexologyCancerResearch.shtml

 

 Reflexzonetherapie helpt bij de bijwerkigen van de chemokuren, mag worden gegeven tijdens de chemokuur en op deze manier werkt ondersteunend. Na de chemokuur kan reflexzonetherapie helpen bij het herstel periode.

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Voetreflexwordt afgeraden tijdens slopende ziekten, zoals bijvoorbeeld kanker en reuma. Dit zijn ziekten die zich als lichaamseigen manifesteren en zo de cellen in het lichaam aantasten.

Chemo wordt echter niet als lichaamseigen ervaren. chemo heeft de bedoeling, de ziektekiemen uit het lichaam te krijgen. Hoewel voetreflex algemeen wordt gezien als een ondersteunende manier bij de chemo, die de nare bijwerkingen kan verlichten, plaats ik hier zelf wat kanttekeningen bij.

Het is niet duidelijk, in hoeverre de schadelijke cellen zijn vernietigd door de chemo. En het kan in princpe dus gebeuren, dat de reflextherapie naast het verminderen van vervelende bijwerkingen en het verwijderen van de chemoresten uit het lichaam, door de schadelijke cellen wordt opgepikt, die het dan ook versterkt.

Vergelijk het geven van reflextherapie bij zware hoofdpijn, wanneer de lient al een aspirine heeft genomen.

e reflextherapie werkt eerst de aspirine eruit (hoofdpijn komt terug) en begint daarna aan de heilzame werking op de veroorzaker van de hoofdpijn.

Zoals de hoofdpijn dan wordt aangepakt en, als niet kwaadaardig, kan verlichten of verdwijnen, zo kan de kanker weer gaan gedijen onder invloed van de reflexprikkelingen.